Tilgjengelighetserklæring

Vi ser viktigheten av å tilby et nettsted som er inkluderende og tilgjengelig for alle som besøker nettstedet vårt. Denne siden forklarer

  • vår tilnærming for å gjøre dette nettstedet tilgjengelig, 
  • funksjonene som forbedrer sidens tilgjengelighet, 
  • hva du kan gjøre hvis du har spørsmål eller tilbakemelding til oss. 

Tilnærming

Dette nettstedet har som mål å oppfylle eller overgå retningslinjene til nivå A-kriteriene til World Wide Web Consortium Web Accessibility Initiative (WCAG WAI) 2.0 guidelines.

Tilgjengelighetsfunksjoner

Tastaturtilgang. Vi har lagt inn ‘hopp til hovedinnhold’-koblinger for å gjøre det mulig å få direkte tilgang til sidens hovedinnhold forbi navigeringsmenyen.

Tekststørrelse. Du kan variere tekststørrelsen ved å bruke nettleserens alternativer for tekststørrelse: Vis – tekststørrelse. Avhengig av tekstinnstillingene du velger, kan imidlertid oppsettet til noen sider vises annerledes enn slik det opprinnelig var ment.

Alternativ tekst for bilder. Alle bilder har fått en passende alternativ tekst.

Overskriftselementer. HTML-overskriftselementer er brukt for å representere sidestruktur, og støtter hjelpeteknologier som muliggjør sidenavigasjon fra overskrift til overskrift. 

Koblingstekst. Alle hyperkoblinger skal være forståelige når de leses ut av sammenheng, og hyperkoblinger er tydelig presentert i en annen tekststil en normal brødtekst.

JavaScript-uavhengighet. Der hvor JavaScript eller andre skript brukes til navigasjon eller funksjonalitet, finnes en alternativ mekanisme i tilfelle nettleseren din ikke støtter disse skriptene.

Fargekontrast. Vi har valgt tekst- og bakgrunnsfargekombinasjoner for å sikre at kontrasten er tilstrekkelig og vi har også sørget for at informasjonen ikke bare er referert til med farge.

Stilark. Vi har brukt gjennomgripende stilark (CSS) for å kontrollere presentasjonen av sider og har brukt riktig strukturert markering for innhold. Hvis stilark ikke er støttet eller er skrudd av, kan informasjon på nettstedet likevel åpnes og leses.

Spørsmål og tilbakemelding

Hvis du har problemer med å få tilgang til informasjon på dette nettstedet eller hvis du vil gi oss en tilbakemelding, send oss en e-post eller skriv til oss – se kontaktinformasjon på denne siden. 

Endringsdato

Denne Tilgjengelighetserklæringen ble sist oppdatert 25. mai 2018.