You are here

Tilgjengelighetserklæring

Vi ser viktigheten av å tilby en nettside som er inkluderende og tilgjengelig for alle som besøker nettstedet vårt. Denne siden forklarer

•    vår tilnærming for å gjøre denne nettsiden tilgjengelig, 
•    funksjonene som forbedrer sidens tilgjengelighet, 
•    hva du kan gjøre hvis du har spørsmål eller tilbakemeldinger til oss. 

Tilnærming
Denne nettsiden har som mål å oppfylle eller overgå retningslinjene til nivå A-kriteriene til World Wide Web Consortium Web Accessibility Initiative (WCAG WAI) 2.0 guidelines.

Tilgjengelighetsfunksjoner

Tastaturtilgang
Vi har lagt inn ‘hopp til hovedinnhold’-koblinger for å gjøre det mulig å få direkte tilgang til sidens hovedinnhold forbi navigeringsmenyen.

Tekststørrelse
Du kan variere tekststørrelsen ved å bruke nettleserens alternativer for tekststørrelse: Vis – tekststørrelse. Avhengig av tekstinnstillingene du velger, kan imidlertid oppsettet til noen sider vises annerledes enn slik det opprinnelig var ment.

Overskriftselementer
HTML-overskriftselementer er brukt for å representere sidestruktur, og støtter hjelpeteknologier som muliggjør sidenavigasjon fra overskrift til overskrift. 

Koblingstekst
Alle hyperkoblinger skal være forståelige når de leses ut av sammenheng, og hyperkoblinger er tydelig presentert i en annen tekststil en normal brødtekst.

JavaScript-uavhengighet
Der hvor JavaScript eller andre skript brukes til navigasjon eller funksjonalitet, finnes en alternativ mekanisme i tilfelle nettleseren din ikke støtter disse skriptene.

Fargekontrast
Vi har valgt tekst- og bakgrunnsfargekombinasjoner for å sikre at kontrasten er tilstrekkelig og vi har også sørget for at informasjonen ikke bare er referert til med farge.

Stilark
Vi har brukt gjennomgripende stilark (CSS) for å kontrollere presentasjonen av sider og har brukt riktig strukturert markering for innhold. Hvis stilark ikke er støttet eller er skrudd av, kan informasjon på nettstedet likevel åpnes og leses.

Spørsmål og tilbakemelding
Hvis du har problemer med å få tilgang til informasjon på dette nettstedet eller hvis du har tilbakemeldinger til oss, send oss en e-post eller skriv til oss – se kontaktinformasjon på denne siden. 

Revideringsdato
Denne tilgjengelighetserklæringen ble sist oppdatert 20. januar 2016.