Personvernerklæring

www.syngenta.no administreres av Syngenta Nordics A/S (Syngenta) - “datakontrolleren”.  Ditt Personvern er viktig for oss. Derfor har Syngenta utarbeidet denne personvernerklæringen (denne "Erklæringen" eller "Personvernerklæringen") for å informere deg om hvordan Syngenta innhenter, lagrer, bruker og behandler persondata og informasjon du gir oss på dette nettstedet ("nettstedet").

Ikrafttredelsesdato.  25. mai, 2018

Omfanget til denne erklæringen

Denne erklæringen omfatter persondata og informasjon (heretter kalt "persondata") som vi innhenter via dette nettstedet. Persondata er data som identifiserer deg som person, enten alene eller i kombinasjon med annen informasjon som er tilgjengelig for oss.  Eksempler på persondata inkluderer ditt navn, adresse, e-postadresse, skatteregistreringsnummer, om nødvendig, og informasjonen du oppgir når du bruker nettstedet vårt til å opprette en konto eller en personlig profil.

Ditt samtykke

Ved å bruke dette nettstedet godtar du retningslinjene som er beskrevet i denne erklæringen (inkludert policy for informasjonskapsler som er tilgjengelig på dette nettstedet).  Hvis du ikke samtykker til denne Erklæringen eller til Policy for informasjonskapsler, vennligst ikke bruk dette Nettstedet.  Vi forbeholder oss retten til å når som helst gjøre endringer i denne Erklæringen eller i Policy for informasjonskapsler. Eventuelle endringer vil bli publisert i denne Erklæringen eller Policy for informasjonskapsler og viktige endringer vil vanligvis bare gjelde for aktiviteter og informasjon innhentet fra nå og fremover.  Vi anbefaler at du leser gjennom denne Erklæringen og Policy for informasjonskapsler jevnlig for å sørge for at du er oppdatert på eventuelle endringer og hvordan informasjonen din kan bli brukt.

Hvilke persondata innhenter vi via siden vår? 

Med persondata menes identifiserbar informasjon som lar oss få vite spesifikt hvem du er. persondata kreves når du bestiller en tjeneste, oppretter en konto, registrer deg for en begivenhet eller kampanje, delta i en konkurranse eller sender oss tilbakemelding. Denne informasjonen kan for eksempel inneholde ditt navn, adresse (både fakturaadresse og registrert adresse), e-postadresse, bransje- og produktinformasjon og kredittkort eller annen betalingsinformasjon. Slik informasjon kan lagres på våre kontakt- og administrasjonsdatabaser enten på grunn av det arbeidet vi har gjort med deg eller som vi er engasjert i for øyeblikket, eller fordi vi tror du kan være interessert i å motta materiale fra oss om vår virksomhet, våre produkter, programmer og tjenester. Dette gir oss mulighet til å administrere vårt forhold til deg på en effektiv måte, forbedre nettstedet og tjenestene vi tilbyr til deg, og til å målrette elementer av interesse som vi kan sende til deg. 

Med ikke-personlig identifiserbar informasjon menes informasjon som bare er statistisk i natur og som ikke i seg selv gjør det mulig å identifisere et bestemt individ eller enhet, og som er avhengig av besøkene du gjør på nettstedet. For eksempel kan denne informasjonen inneholde domenet som du åpner Internett fra, dato og tidspunktet for da du gikk inn på nettstedet og Internettadressen til nettstedet der du koblet deg direkte til nettstedet. Denne informasjonen blir brukt i en aggregert form for å gjøre nettstedet nyttigere og mer attraktiv for brukerne. 

Avtaler som regulerer din bruk av spesialfunksjoner og passordbeskyttede områder.  

Dette nettstedet kan inneholde spesialfunksjoner og passordbeskyttede områder. Når du registrerer deg for å bruke en spesialfunksjon eller et passordbeskyttet område, kan du bli bedt om å godta spesielle vilkår som gjelder din bruk av spesialfunksjonen eller det passordbeskyttede området. I slike tilfeller vil du uttrykkelig bli bedt om å samtykke til de spesielle vilkårene, for eksempel ved å krysse av i en boks eller klikke på en knapp merket "Jeg godtar". Denne typen avtaler kalles “klikk-avtaler”. Hvis noen av vilkårene i klikk-avtalen er annerledes enn vilkårene i denne Erklæringen, vil vilkårene i klikk-avtalen supplere eller endre denne erklæringen, men bare med hensyn til de forhold som reguleres av "klikk-avtalen". 

Informasjonskapsler og lignende teknologier.

Vi bruker "informasjonskapsler" og andre webteknologier for å innhente informasjon og støtte visse funksjoner på sidene våre. “Informasjonskapsler” gir oss informasjon om måten besøkerne bruker nettstedene våre – hvilke sider de besøker og i hvilken rekkefølge, hvilke koblinger de bruker og hvor lenge de blir på hver side.

Vi gjør dette for å:

 • Analysere og forbedre effektiviteten til våre annonsekampanjer.
 • Støtte og forbedre funksjonene og funksjonaliteten til nettstedene våre – for eksempel for at du skal slippe å oppgi informasjon som allerede finnes i databasen vår på nytt eller for å be om innstillingene du gjorde under tidligere besøk på sidene våre, og 
 • tilpasse opplevelsen din når du bruker nettstedene våre. 

Som regel identifiserer ikke informasjonen vi innhenter ved bruk av disse webteknologiene deg personlig. 

Men hvis du har opprettet en brukeridentitet for eksempel ved å registrere deg for å bruke et passordbeskyttet område på en av nettstedene våre, kan vi koble informasjonen vi innhenter ved bruk av webteknologier til annen informasjon som identifiserer deg personlig. 

Hvis du ikke ønsker å motta informasjonskapsler, kan du stille inn nettleseren din til å avvise informasjonskapsler eller til å varsle deg når en informasjonskapsel plasseres på datamaskinen din. Du kan også slette informasjonskapslene våre så snart du forlater et nettsted. Selv om du ikke er nødt til å godta informasjonskapslene våre når du besøker nettstedene våre, vil du ikke kunne bruke alle funksjoner og funksjonaliteter på nettstedene våre hvis du stiller inn nettleseren din til å avvise informasjonskapsler.  Se Policy for informasjonskapsler på dette nettstedet for mer informasjon.

Hvordan bruker Syngenta dine persondata?

Generelt bruker vi persondata vi innhenter via siden vår:

 • Til å levere de produktene, informasjonen og tjenestene du etterspør.
 • Av sikkerhets-, kreditthensyn eller forebygging av svindel eller andre juridiske forpliktelser.
 • Til å kontakte deg med spesialtilbud og annen informasjon som vi mener kan være av interesse for deg der du har gitt oss tillatelse til å gjøre dette.
 • Med grunnlag i den legitime interessen vi har:
  • For å gi deg effektiv kundeservice. 
  • For å gi deg en personlig tilpasset opplevelse når du bruker nettstedet vårt.
  • For å vise personlig tilpasset reklame når du besøker nettstedet vårt.
  • For å kontakte deg med informasjon og meldinger relatert til din bruk av nettstedet.
  • For å invitere deg til å delta i undersøkelser og gi oss tilbakemeldinger.
  • For å forstå dine behov og interesser bedre.
  • For å forbedre innholdet, funksjonaliteten og brukervennligheten til siden vår.
  • For å forbedre produktene og tjenestene våre. 
  • For å forbedre våre markedsførings- og reklamefremstøt, og.
 • For alle andre formål identifisert i en gjeldende personvernerklæring eller annen avtale mellom Syngenta og deg. 

Hvordan deler Syngenta mine persondata? 

Tjenesteleverandører. Vi deler persondata med bedrifter og organisasjoner som utfører tjenester på våre vegne, for eksempel bedrifter som leverer støttetjenester til oss (som for eksempel kredittkortbehandlingstjenester, datalagringstjenester og webvertstjenester), eller som hjelper oss å markedsføre våre produkter og tjenester (som for eksempel tredjeparts e-post-markedsføringsselskaper). Disse tredjepartene skal i henhold til kontrakt bare bruke de persondata vi deler med dem til å utføre tjenester på våre vegne, og for å gjøre kommersielt rimelige tiltak for å beskytte konfidensialiteten og sikkerheten til din persondata.

Innen Syngenta. Vi kan dele de persondata vi innhenter gjennom nettstedet vårt innen Syngenta eller med andre tilknyttede selskaper til Syngenta for kryss-markedsføring og andre formål. Hvis du ikke vil at vi skal dele dine Persondata med andre medlemmer av Syngenta-bedriftsfamilien kan du når som helst velge dette bort ved å sende en e-post eller skrive til vår personvernansvarlige på dataprivacy.no@syngenta.com.

Virksomhetsoverdragelser. Dine persondata kan bli overført til et selskap som har kjøpt aksjer eller eiendeler fra Syngenta, et av dets tilknyttede selskaper, eller en av virksomhetene våre, for eksempel som følge av salg, fusjon, omorganisering eller avvikling. Dersom en slik overdragelse skjer, vil det overtakende selskapets bruk av dine persondata fortsatt være underlagt denne policyen og personverninnstillinger du har formidlet til oss. 

Overholdelse av lover og beskyttelse av våre og andres rettigheter. Vi kan oppgi persondata når vi i god tro mener at dette er hensiktsmessig for å overholde loven, en rettskjennelse eller en stevning. Vi kan også oppgi Persondata for å hindre eller etterforske en mulig forbrytelse, slik som svindel eller identitetstyveri, for å håndheve eller bruke våre online brukervilkår eller andre avtaler; eller for å beskytte våre egne rettigheter eller eiendom eller rettighetene, eiendommen eller sikkerheten til brukerne våre eller andre.

Aggregert informasjon. Vi kan dele aggregert demografisk informasjon eller undersøkelsesdata med tredjeparter, men denne informasjonen er i anonymisert form og inneholder ikke persondata. Den samlede informasjon som vi deler kan inkludere anonym informasjon som innhentes ved bruk av informasjonskapsler og annen lignende sporingsteknologi, som forklart i avsnittet "Informasjonskapsler og lignende teknologier.”

Som beskrevet i en personvernerklæring. Vi forbeholder oss retten til å oppgi din persondata som beskrevet i alle ekstra personvernerklæringer som er lagt ut på nettstedet (eller området) der du oppgir denne informasjonen. Ved å oppgi din persondata på dette nettstedet samtykker du til utlevering av din persondata som beskrevet i denne personvernerklæringen.

Som beskrevet i en klikk-avtale. Vi forbeholder oss retten til å oppgi din persondata som beskrevet i alle klikk-avtaler som du har samtykket til. 

Dine valg

Generelt. Vi respekterer din rett til å velge når det gjelder måtene vi innhenter, bruker og videreformidler dine persondata. I de fleste tilfeller spør vi deg om å oppgi valgene dine på det tidspunktet vi samler inn dine persondata. Vi kommer også til å inkludere en velg bort-kobling i nyhetsbrev eller reklame-e-post vi sender deg, slik at du kan informere oss om at du ikke ønsker å motta slike meldinger fra oss i fremtiden. Hvis du har opprettet en konto eller en personlig profil på siden vår, kan du oppdatere alle eller deler av dine personvernvalg ved å endre innstillingene i dine kontoinnstillinger eller profilside.

Direktemarkedsføring. Før vi bruker dine persondata til direktemarkedsføring (eller tillater våre tilknyttede selskaper å gjøre det), vil du få muligheten til å velge om du vil at informasjonen din skal brukes på denne måten. Hvis du på et tidspunkt ønsker å bli fjernet fra våre adresselister for direktemarkedsføring, sender du en e-post eller skriver til vår personvernansvarlige på dataprivacy.no@syngenta.com. Vennligst oppgi fullt navn, adresse og e-postadresse slik at vi finner deg på adresselistene våre. Når vi har mottatt denne informasjonen fjerner vi deg fra adresselistene våre. Vennligst gi oss rimelig tid til å utføre dette. 

Deling av dine persondata. Vennligst les avsnittet "Hvordan deler Syngenta mine persondata?" for å få vite mer om hvordan vi deler dine persondata med tredjeparter, og hvilke valg du har. 

Hvordan kan du utøve dine rettigheter når det gjelder persondata?

Vi jobber hardt for å opprettholde et høy transparensnivå når det gjelder data vi behandler. Når det gjelder vår behandling av dine persondata som er beskrevet i denne Erklæringen, har du rett til å:

 • Bekrefte at Syngenta behandler dine persondata, til å få tilgang til eller få en kopi av den persondataen vi har om deg.
 • Kreve at vi retter opp eller oppdaterer all ukorrekt persondata, eller kompletterer all ukomplette persondata. 
 • Kreve at vi sletter eller fjerner dine persondata.
 • Begrense vår behandling av dine persondata. 
 • Kreve at vi overfører visse av dine persondata til deg eller overfører eller får dem overført til en annen datakontroller (dataflyttbarhet), og
 • Kreve at vi slutter å behandle dine persondata for direktemarkedsføringsformål. I forhold til andre legitime interesser vi kan være underlagt (f.eks. når det gjelder rettslige krav mot oss eller som kan komme mot oss), vil vi da ikke lenger kunne behandle dine persondata. 

Hvis du ønsker å utøve noen av rettighetene dine over, kan du kontakte oss vederlagsfritt ved å sende en e-post til Personvernansvarlig på dataprivacy.no@syngenta.com 

Vi vil svare på din rimelig spesifiserte forespørsel så raskt som mulig etter godkjenning av forespørselen. 

Vi vil uten unødvendige forsinkelser endre dine persondata hvis vi er enige i at de er enten ukorrekte, utdaterte, ukomplette, irrelevante eller villedende når vi har tatt med i beregningen de formål dataene var innhentet for. Hvis vi retter den opp og tidligere hadde videreformidlet til en tredjepart, vil vi også informere denne tredjeparten hvis det er påkrevd av lov. 

Hvis vi er uenige i din forespørsel om retting av dine persondata, forklarer vi årsaken til avslaget og informerer deg om dine klagemuligheter.

Hvor lenge lagrer Syngenta dine persondata?

Vi har til hensikt å lagre dine persondata korrekt og oppdatert. Vi ønsker ikke å lagre din persondata lenger enn nødvendig for relevante formål i forbindelse med din bruk av nettstedet vår. Varigheten av vår lagring av dine persondata er avhengig av formålet den ble samlet inn for, og derfor finnes det ingen standard oppbevaringsperiode. Oppbevaringsperioden kan imidlertid variere avhengig av omstendighetene. Av andre juridiske årsaker, f.eks. når det gjelder rettslige krav, kan det være nødvendig for oss å oppbevare dine persondata utover den perioden som kreves for å oppfylle det spesifikke formålet som de opprinnelige ble samlet inn for. Men i disse tilfellene kommer vi ikke lenger aktivt til å behandle Persondataen til det formål den opprinnelige ble samlet inn for. 

Dersom du ønsker mer informasjon om hvor og hvor lenge dine persondata lagres, og din rett til sletting av disse, vennligst kontakt vår persondataansvarlige på dataprivacy.no@syngenta.com 

Hvordan beskytter Syngenta persondata?

Vi har et omfattende datasikkerhetsprogram, inkludert kommersielt rimelige administrative, fysiske og tekniske sikkerhetstiltak for å beskytte din persondata fra uautorisert adgang, uautorisert bruk, og uautorisert eller utilsiktet ødeleggelse, endring eller utlevering. Selv om vi tar kommersielt rimelige forholdsregler for å levere et passende sikkerhetsnivå, kan vi ikke garantere sikkerheten til persondata som gis over Internett eller som lagres i våre databaser. 

Koblinger til andre Syngenta-nettsteder

Dette nettstedet inneholder hyperkoblinger til andre nettsteder som drives av Syngenta eller andre Syngenta-enheter ("andre Syngenta-nettsted(er)"). Disse Andre Syngenta-nettstedene er separate og atskilte nettsteder. Alle nettstedene har ulike formål. Hver enkelt annet Syngenta-nettsted styres derfor etter sine egne vilkår og sin egen personvernerklæring. Hvis du åpner andre Syngenta-nettsteder via koblinger på dette nettstedet, bør du bruke et par minutter til å gå gjennom brukervilkårene og personvernerklæringen som er lagt ut på alle andre Syngenta-nettsteder du besøker. 

Koblinger til andre nettsteder

Dette nettstedet kan inneholde koblinger til nettsteder som er styrt av andre selskaper, inkludert nettsteder som er styrt av våre tredjeparts tjenesteleverandører, våre tilknyttede selskaper eller andre tredjeparter. Denne erklæringen gjelder ikke persondata som er innhentet på noen av disse tredjeparts nettstedene. Når du åpner tredjeparts nettsteder gjennom en kobling på dette nettstedet, bør du bruke et par minutter til å gå gjennom personvernerklæringen som er lagt ut på dette nettstedet. 

Barn

Siden vår er ikke rettet mot eller målrettet mot barn under 13 år. Vi bruker ikke nettstedet vårt bevisst til å be om persondata fra, eller drive markedsføring mot barn under 13 år. Hvis du er under 13 år, vennligst ikke oppgi persondata til oss. Hvis vi finner ut at noen under 13 har oppgitt persondata gjennom en av våre nettsteder, vil vi treffe rimelige tiltak for å fjerne slik persondata fra våre databaser. 

Særmelding når det gjelder data som er overført utenfor Norge 

Selv om Syngenta-rettsenheten som drifter dette nettstedet er et dansk selskap basert i København, Danmark, er vi en rettsenhet under vårt sveitsiske Syngenta selskap som er basert i Basel, Sveits. Syngenta bruker webservere og lagrer data i land innen den Europeiske union (“EU”) og i land utenfor EU, inkludert Sveits, USA og andre land. Vi kan overføre dine persondata til våre tjenesteleverandører og andre som er lokalisert innenfor EU eller Sveits, USA eller andre land utenfor EU for de formål som er beskrevet i denne erklæringen. Ulike land har ulike personvernlover og retningslinjer, og noen gir mindre rettsvern for dine persondata enn andre. 

Vi vil imidlertid informere deg om at uansett hvor din persondata innhentes eller behandles, hvis den ble samlet inn via dette nettstedet, vil vi sørge for at den er beskyttet av vilkårene i denne erklæringen og eventuelle særmeldinger eller klikk-avtaler som gjelder deg.

Ved å bruke dette nettstedet, samtykker du til innhenting, bruk og overføring av dine persondata i eller til USA eller alle andre land i verden. 

Lovvalg og verneting

Denne Erklæringen er regulert i henhold til lovgivningen i Norge uten hensyn til eventuelle motstridende rettsprinsipper. De alminnelige domstolene i Norge skal ha eksklusiv jurisdiksjon for alle krav vedrørende denne erklæringen.

Spørsmål, bekymringer og krav vedrørende våre retningslinjer for personvern

Hvis du har spørsmål eller lurer på noe når det gjelder hvordan Syngenta bruker dine persondata, kan du kontakte vår persondataansvarlige på dataprivacy.no@syngenta.com 

Du har også rett til å sende inn en klage til relevant tilsynsmyndighet (mer spesifikt i medlemsstaten til ditt vanlige bosted, arbeidssted eller stedet for den påståtte overtredelsen).