You are here

Share page with AddThis

Personvernerklæring

Introduksjon.  www.syngenta.no administreres av Syngenta Crop Protection AG, Sveits (Syngenta) - “datakontrollereren”. Personvernet ditt er viktig for oss. Derfor har Syngenta utarbeidet denne personvernerklæringen (denne "Erklæringen") for å informere deg om hvordan Syngenta innhenter, lagrer, bruker og behandler persondata og informasjon du gir oss på dette nettstedet.

Ikrafttredelsesdato. 20. januar 2016

Omfanget til denne erklæringen. Denne erklæringen omfatter “persondata og informasjon” som vi innhenter via dette nettstedet. “Persondata og informasjon” er data som identifiserer deg personlig enten alene eller i kombinasjon med annen informasjon som er tilgjengelig for oss. Eksempler på personlig informasjon inkluderer ditt navn, adresse, e-postadresse og informasjonen du oppgir når du bruker nettstedet vårt til å opprette en konto eller en personlig profil.

Ditt samtykke. Ved å bruke dette nettstedet godtar du retningslinjene som er beskrevet i denne erklæringen (inkludert policy for informasjonskapsler som er tilgjengelig på dette nettstedet). Hvis du ikke samtykker til denne erklæringen eller til policy for informasjonskapsler, vennligst ikke bruk denne siden. Vi forbeholder oss retten til å når som helst gjøre endringer i denne erklæringen eller i policy for informasjonskapsler. Eventuelle endringer vil bli lagt ut i denne erklæringen eller policy for informasjonskapsler og viktige endringer vil vanligvis bare gjelde for aktiviteter og informasjon innhentet fra nå og fremover. Vi oppfordrer deg til lese gjennom denne erklæringen og policy for informasjonskapsler jevnlig for å sørge for at du er oppdatert på eventuelle endringer og hvordan informasjonen kan bli brukt.

Hvilken persondata og informasjon innhenter vi via siden vår?

Personlig identifiserbar informasjon er informasjon som lar oss få vite spesifikt hvem du er. Personlig informasjon er påkrevd når du bestiller en tjeneste, oppretter en konto eller sender oss tilbakemelding. Denne informasjonen kan for eksempel inneholde ditt navn, adresse (både fakturaadresse og registrert adresse), e-postadresse, bransje- og produktinformasjon og kredittkort eller annen betalingsinformasjon. Slik informasjon kan lagres på våre kontakt- og administrasjonsdatabaser enten på grunn av det arbeidet vi har gjort med deg eller som vi er engasjert i for tiden, eller fordi vi tror du kan være interessert i å motta materiale fra oss om vår virksomhet og tjenester. Dette gir oss mulighet til å administrere forholdet med deg effektivt, forbedre nettstedet og tjenestene vi tilbyr til deg, og til å målrette elementer av interesse vi kan sende til deg.

Ikke-personlig identifiserbar informasjon viser til informasjon som bare er statistisk i natur og som ikke i seg selv identifiserer et bestemt individ eller enhet, og som er avhengig av besøkene du gjør på nettstedet. For eksempel kan denne informasjonen inneholde domenet som du åpner Internett fra i dag, dato og tidspunktet for da du gikk inn på nettstedet og internettadressen til siden der du koblet deg direkte til nettstedet. Denne informasjonen blir brukt i en samlet form for å gjøre nettsiden nyttigere og mer attraktiv for brukerne.

Avtaler som regulerer din bruk av spesialfunksjoner og passordbeskyttede områder. 

Denne siden kan inneholde spesialfunksjoner og passordbeskyttede områder. Når du registrerer deg for å bruke en spesialfunksjon eller et passordbeskyttet område, kan du bli bedt om å godta spesielle vilkår som gjelder din bruk av spesialfunksjonen eller det passordbeskyttede området. I slike tilfeller vil du bli bedt om å uttrykkelig samtykke til de spesielle vilkårene, for eksempel ved å krysse av i en boks eller klikke på en knapp merket "Jeg godtar". Denne typen avtaler kalles “klikk-avtaler”. Hvis noen av vilkårene i klikk-avtalen er annerledes enn vilkårene i denne erklæringen, vil vilkårene i klikk-avtalen supplere eller endre denne erklæringen, men bare med hensyn til de forhold som reguleres av "klikk-avtalen.“

 

Informasjonskapsler og lignende teknologier.        

Vi bruker "informasjonskapsler" og andre webteknologier for å innhente informasjon og støtte visse funksjoner på sidene våre. Vi kan for eksempel bruke disse teknologiene for å:

 • Innhente informasjon om måten besøkerne bruker nettstedene våre – hvilke sider de besøker, hvilke koblinger de bruker og hvor lenge de blir på hver side.
 • For å administrere og fastslå effektiviteten til annonsekampanjene våre.
 • For å støtte funksjonene og funksjonaliteten til nettstedene våre – for eksempel for at du skal slippe å oppgi informasjon som allerede finnes i databasen vår på nytt eller for å be om innstillingene du gjorde under tidligere besøk på sidene våre, og
 • For å tilpasse opplevelsen din når du bruker nettstedene våre.

Som regel identifiserer ikke informasjonen vi innhenter ved bruk av disse webteknologiene deg personlig. Men hvis du har opprettet en brukeridentitet for eksempel ved å registrere deg for å bruke et passordbeskyttet område på en av nettstedene våre, kan vi koble informasjonen vi innhenter ved bruk av webteknologier til annen informasjon som identifiserer deg personlig.

Hvis du ikke ønsker å motta informasjonskapsler, kan du stille inn nettleseren din til å avvise informasjonskapsler eller til å varsle deg når en informasjonskapsel plasseres på datamaskinen din. Du kan også slette informasjonskapslene våre så snart du forlater et nettsted. Selv om du ikke er nødt til å godta informasjonskapslene våre når du besøker nettsidene våre, vil du ikke kunne bruke alle funksjoner og funksjonaliteter på nettstedene våre hvis du stiller inn nettleseren din til å avvise informasjonskapsler.  Se policy for informasjonskapsler på denne siden for mer informasjon.

Hvordan bruker Syngenta den personlige informasjonen din?
Generelt bruker vi den personlige informasjonen som vi innhenter via siden vår

 • Til å gi deg produktene, informasjonen og tjenestene du etterspør.
 • Til forebyggende formål vedrørende sikkerhet, kreditt eller bedrageri.
 • Til å gi deg effektiv kundeservice.
 • Til å gi deg en personlig tilpasset opplevelse når du bruker nettstedet vårt.
 • Til å vise personlig tilpasset reklame når du besøker nettstedet vårt.
 • Til å kontakte deg med spesielle tilbud og annen informasjon som vi mener kan være av interesse for deg (men bare med din tillatelse).
 • Til å kontakte deg med informasjon og meldinger relatert til din bruk av nettstedet.
 • Til å invitere deg til å delta i undersøkelser og gi oss tilbakemeldinger.
 • For å forstå dine behov og interesser bedre.
 • Til å forbedre innholdet, funksjonaliteten og brukervennligheten til siden vår.
 • Til å forbedre produktene og tjenestene våre.
 • Til å forbedre våre markedsførings- og reklamefremstøt, og.
 • Til alle andre formål identifisert i en gjeldende personvernerklæring eller annen avtale mellom Syngenta og deg.

Hvordan deler Syngenta den personlige informasjonen din?
Tjenesteleverandører. Vi deler personlig informasjon med bedrifter og organisasjoner som utfører tjenester på våre vegne, for eksempel bedrifter som leverer støttetjenester til oss (som for eksempel kredittkortbehandlingstjenester, datalagringstjenester og webvertstjenester), eller som hjelper oss å markedsføre våre produkter og tjenester (som for eksempel tredjeparts e-post-markedsføringsselskaper). Disse tredjepartene skal i henhold til kontrakt bare bruke den personlige informasjonen vi deler med dem til å utføre tjenester på våre vegne, og for å gjøre kommersielt rimelige tiltak for å beskytte konfidensialiteten og sikkerheten til de personlig informasjon dine.

Innen Syngenta. Vi kan dele den personlige informasjonen vi innhenter gjennom nettstedet vårt innen Syngenta eller med andre tilknyttede selskaper til Syngenta for kryss-markedsføring og andre formål. Hvis du ikke vil at vi skal dele den personlige informasjonen din med andre medlemmer av Syngenta-bedriftsfamilien kan du når som helst velge dette bort ved å sende en e-post.

Virksomhetsoverdragelser. Den personlige informasjonen din kan bli overført til et selskap som har kjøpt aksjer eller eiendeler fra Syngenta, et av dets tilknyttede selskaper, eller en av virksomhetene våre, for eksempel som følge av et salg, fusjon, omorganisering eller avvikling. Dersom en slik overdragelse skjer, vil det overtakende selskapets bruk av den personlige informasjonen din fortsatt være underlagt denne policyen og personverninnstillinger du har formidlet til oss.

Overholdelse av lover og beskyttelse av våre og andres rettigheter. Vi kan oppgi personlig informasjon når vi i god tro mener at dette er hensiktsmessig for å overholde loven, en rettskjennelse eller en stevning. Vi kan også oppgi personlig informasjon for å hindre eller etterforske en mulig forbrytelse, slik som svindel eller identitetstyveri, for å håndheve eller bruke våre online brukervilkår eller andre avtaler; eller for å beskytte våre egne rettigheter eller eiendom eller rettighetene, eiendommen eller sikkerheten til brukerne våre eller andre.

Samlet informasjon.  Vi kan dele samlet demografisk eller undersøkelsesdata med tredjeparter, men denne informasjonen er i anonymisert form og inneholder ikke persondata eller informasjon. Den samlede informasjon som vi deler kan inkludere anonym informasjon som innhentes ved bruk av informasjonskapsler og annen lignende sporingsteknologi, som forklart i avsnittet "informasjonskapsler og lignende teknologier.”

Som beskrevet i en personvernerklæring. Vi forbeholder oss retten til å oppgi den personlige informasjonen din som beskrevet i alle ekstra personvernerklæringer som er lagt ut på nettsiden (eller området) der du oppgir denne informasjonen. Ved å oppgi den personlige informasjonen din på denne nettsiden samtykker du til utlevering av dine personlig informasjon som beskrevet i denne personvernerklæringen.

Som beskrevet i en klikk-avtale. Vi forbeholder oss retten til å oppgi den personlige informasjonen som beskrevet i alle klikk-avtaler som du har samtykket til.

Valgene dine
Generelt
respekterer vi din rett til valg når det gjelder måtene vi innhenter, bruker og videreformidler den personlige informasjonen din. I de fleste tilfeller spør vi deg om å oppgi valgene dine på det tidspunktet vi samler inn den personlige informasjonen din. Vi kommer også til å inkludere en velg bort-kobling i nyhetsbrev eller reklame-e-post vi sender deg, slik at du kan informere oss om at du ikke ønsker å motta slike meldinger fra oss i fremtiden. Hvis du har opprettet en konto eller en personlig profil på siden vår, kan du oppdatere alle eller deler av dine personvernvalg ved å endre innstillingene i dine kontoinnstillinger eller profilside .

Direkte markedsføring
Før vi bruker den personlige informasjonen din til direkte markedsføring (eller tillater våre tilknyttede selskaper å gjøre det), vil du få muligheten til å velge om du vil at informasjonen din skal brukes på denne måten. Hvis du på et tidspunkt ønsker å bli fjernet fra våre adresselister for direktemarkedsføring, send en e-post. Vennligst oppgi fullt navn, adresse og e-postadresse slik at vi finner deg på adresselistene våre. Når vi har mottatt denne informasjonen fjerner vi deg fra adresselistene våre. Vennligst gi oss rimelig tid til å utføre dette.

Deling av din personlige informasjon.
Vennligst les avsnittet "Hvordan deler Syngenta min personlige informasjon?" for å få vite mer om hvordan vi deler din personlige informasjon med tredjeparter, og hvilke valg du har.

Hvordan kan du få tilgang til, oppdatere eller korrigere den personlige informasjonen din?
Hvis du har opprettet en konto eller en personlig profil på en av nettsidene våre, kan du få tilgang til og oppdatere all eller deler av den personlige informasjonen din i dine kontoinnstillinger eller profilside. Du kan også få tilgang til, oppdatere og korrigere den personlige informasjonen din ved å sende en e-post til oss. Vi vil svare deg innen rimelig tid, og i hvert fall innen de frister som er fastsatt av gjeldende lov. For din egen sikkerhet, kan vi be deg om ytterligere informasjon for å bekrefte identiteten din. I de fleste tilfeller vil vi gi deg tilgang til og korrigere eller slette all unøyaktig informasjon du oppdager. Men i noen tilfeller kan vi begrense eller avslå forespørselen hvis loven tillater, eller krever at vi skal gjøre det, eller hvis vi ikke kan bekrefte identiteten din. Selv om vi vanligvis ikke tar betalt for disse tjenestene, forbeholder vi oss retten til, etter eget skjønn, å kreve en rimelig avgift tillatt etter gjeldende lov. Vi varsler deg dersom en avgift vil gjelde i ditt tilfelle.

Hvordan beskytter Syngenta personlig informasjon?
Vi har et omfattende datasikkerhetsprogram, inkludert kommersielt rimelige administrative, fysiske og tekniske sikkerhetstiltak for å beskytte din personlige informasjon fra uautorisert adgang, uautorisert bruk, og uautorisert eller utilsiktet ødeleggelse, endring eller utlevering. Selv om vi tar kommersielt rimelige forholdsregler for å gi et sikkerhetsnivå som passer til sensitiviteten til den personlige informasjonen vi innhenter, kan vi ikke garantere sikkerheten til informasjon som gis over Internett eller som er lagret i vår database

Koblinger til andre Syngenta nettsider

Denne siden inneholder hyperkoblinger til andre nettsteder som styres av Syngenta eller andre Syngenta-enheter ("Andre Syngenta-Nettsted(er)"). Disse andre Syngenta-Nettstedene er separate og distinkte nettsteder. Alle sider har sitt eget formål. Enhver annen Syngenta Nettside er derfor underlagt egne brukervilkår og sin egen personvernerklæring. Hvis du åpner andre Syngenta-nettsteder via koblinger på dette nettstedet, bør du bruke et par minutter til å gå gjennom brukervilkårene og personvernerklæringen som er lagt ut på alle Andre Syngenta nettsted du besøker.

Koblinger til andre nettsider
Denne siden kan inneholde koblinger til nettsider som er styrt av andre selskaper inkludert nettsider som er styrt av våre tredjeparts tjenesteleverandører, våre tilknyttede selskaper eller andre tredjeparter. Denne erklæringen gjelder ikke personlig informasjon som er innhentet på noen av disse tredjeparts nettsidene. Når du åpner tredjeparts nettsteder gjennom en kobling på dette nettstedet, bør du bruke et par minutter til å gå gjennom personvernerklæringen som er lagt ut på dette nettstedet.

Barn
Siden vår er ikke rettet mot eller målrettet mot barn under 13 år. Vi bruker ikke nettsiden vår bevisst til å be om data fra eller drive markedsføre mot barn under 13 år. Hvis du er under 13 år, vennligst ikke oppgi personlig informasjon til oss. Hvis vi finner ut at noen under 13 har gitt personlig identifiserbar informasjon gjennom en av våre nettsteder, vil vi bruke rimelige tiltak for å fjerne slik informasjon fra våre databaser.

Spesiell merknad for besøkende som er bosatt utenfor Sveits
Syngenta er et sveitsisk selskap basert i Basel, Sveits. Syngenta bruker nettservere og lagrer data i Sveits, Frankrike eller i andre land. Vi kan overføre din personlige informasjon til våre tjenesteleverandører og andre som er lokalisert i Sveits, Frankrike, USA eller andre land for de formål som er beskrevet i denne erklæringen. Ulike land har ulike personvernlover og retningslinjer, og noen gir mindre rettsvern for din personlige informasjon enn andre. Vi vil imidlertid informere deg om at uansett hvor din personlige informasjon innhentes, brukes, overføres eller lagres, dersom den ble samlet via denne siden, vil den være beskyttet av vilkårene i denne erklæringen og eventuelle personvernerklæringer eller klikk-avtaler som gjelder deg.

Ved å bruke dette nettstedet, samtykker du til innhenting, bruk og overføring av din personlige informasjon i eller til USA eller andre land i verden.

Gjeldende lov
Denne erklæringen er regulert i henhold til lovgivningen i Sveits uten hensyn til eventuelle motstridende rettsprinsipper.