Det biologiske mangfoldet er under press og vi må gjøre en innsats for å beskytte, bevare og restaurere habitater for det. Globalt er det anslått at 75 % av avlingene er avhengige av pollinerende insekter. Mer enn halvparten av europeisk landareal forvaltes av bønder og landbruket spiller derfor en avgjørende rolle for å sikre biologisk mangfold. En av utfordringene blir å finne måter biologisk mangfold kan måles og konkretiseres på i landbrukssammenheng.
Syngenta jobber med ulike initiativ som fokuser på betydningen av biologisk mangfold, sammenhengen mellom økosystemtjenester og naturen rundt, samt hvordan bønder praktisk kan utgjøre en forskjell for biologisk mangfold både utenfor og inne i de dyrkede områdene. Ved å samarbeide med mange ulike interessenter, som hver bidrar med kunnskap og sparring, kan vi utvikle de beste løsningene og fremme et mer bærekraftig landbruk i fremtiden.
Operation Pollinator
Syngentas Operation Pollinator er et internasjonalt prosjekt for å fremme biologisk mangfold, som for over 15 år siden startet med å bygge bievennlige habitater på deler av jordbruksareal som var uegnet til produksjon. Målet er å øke det biologiske mangfoldet generelt ved hjelp av blomsterstriper, ved å sørge for mat og tilholdssted for bier og andre bestøvere, små pattedyr og fugler. Dette fører samtidig til økt bestøvning av avlingene og en naturlig skadedyrbekjempelse, noe som vil øke og forbedre kvaliteten på avlingene, samt sikre et bærekraftig landbruk og balanse i miljøet.
Blomsterstripene kan også bidra til å beskytte verdifulle vannressurser, ved å fungere som buffersoner mot jorderosjon og avrenning.