Syngenta og Unium Bioscience samarbeider om å bringe biologisk middel for frøbeising til Skandinavia

Syngenta - Pressemelding
Syngenta och Unium Bioscience i samarbete

Syngenta skaffer seg rettighetene til den nitrogenfiksende biostimulanten, NUELLO® iN, som kan bidra til å øke avlingene og styrke plantehelsen. 

Syngenta Biologicals og Unium Bioscience har inngått et samarbeid om å tilby landbruket banebrytende biologisk løsning for frøbeising i Nordvest-Europa. 

NUELLO® iN forbedrer naturlig plantens egenskaper med å fange fritt nitrogen fra luften og gi det til planten. Det har potensial til å fiksere mer enn10 prosent av den totale mengden nitrogen. 

Dette kan bidra til å redusere landbrukets miljøpåvirkning, øke avlingene og fremme planters helse, samtidig som det gir bøndene større fleksibilitet i planleggingen av gjødselstrategier.

Gjennom samarbeidet får Syngenta eksklusiv tilgang til NUELLO® iN og blir eksklusiv distributør av Uniums biostimulant produkt for frøbeising, kjent under navnet TIROS®, i hele Nordvest-Europa. De allerede etablerte produktene vil fortsette å bli solgt i Storbritannia under navnet NUELLO® iN. 

Samarbeidet er et første skritt mot å tilby biologiske løsninger for frøbeising. Samtidig styrker det Syngentas allerede eksisterende produktportefølje over Nordvest-Europa innen nitrogenfikserende biostimulantprodukter, som for eksempel VIXERAN®, som sprøytes på plantene.

- Syngenta åpner for fremtidens måte å drive landbruk på ved å oppfordre til å arbeide med komplementære bærekraftige metoder, som kan bidra til å oppnå lavere CO2-forbruk og øke avlingspotensialet, sier Jonathan Halstead, Head of North West Europe ved Syngenta Crop Protection og Managing Director of Syngenta UK Ltd:

- Vi er glade for å kunngjøre dette langsiktige samarbeidet med Unium. Sammen - og med deres innovative løsninger - kan vi tilby landbruket nye produkter og teknologier.

- På et tidspunkt hvor nitrogenbruk og bærekraft er øverst på dagsordenen for bønder, er vi stolte av å gi bønder flere valgmuligheter og mer fleksibilitet i deres nitrogenstyring, sier John Haywood, direktør ved Unium:

- Som en forlengelse av Syngentas sterke historie med gode partnerskap og investeringer i biologiske produkter, vil dette samarbeidet bidra med flere løsninger for å dyrke sunne og produktive vekster på en mer effektiv og bærekraftig måte.

NUELLO® iN består av en kombinasjon av en bakteriestamme utviklet av Intrinsyx Bio, og en prebiotisk stimulant (som er en fødekilde for bakteriestammene). Kombinasjonen av disse to hjelper planten med å binde nitrogen fra luften og dermed omdanne fritt tilgjengelig nitrogen til en form som planten kan ta opp.

I løpet av de kommende månedene vil NUELLO® iN være tilgjengelig for kjøp hos Syngenta i Storbritannia, og forventes å bli markedsført i Danmark, Sverige, Finland, Norge, Irland, Belgia, Luxembourg og Nederland i 2024.