You are here

Share page with AddThis

FloriPro Services

Småplanter, stiklinger og frø – vår spesialitet! 

Syngenta produserer årlig cirka 500 millioner ungplanter. Planterne blir hovedsaklig rotet i Nederland for det norske markedet.

Produksjon globalt

Syngenta produserer årlig ca 500 milioner ungplanter, 5 millioner gram frø, og en milliard småplanter fra frø og stiklinger. Å produsere og distribuere dette volumet er utrolig arbeidsintensivt, og det forklarer hvorfor om lag 2 av 3 medarbeidere jobber med dette. Vårt mål er å levere en god kvalitet, riktig mengde og til avtalt tid. Vi produserer våre stiklinger i Kenya, Etiopia og Guatamala. Roting og såing av planter til det Norske markedet skjer hovedsaklig i De Lier, Nederland.

Xtray og Jiffy 

Xtray er et unikt brett til levering av ungplanter. Det gir et godt resultat til den kvalitetsbevisste og effektive gartner. Brettet er velegnet til roboter. Pelargonia og julestjerne leveres i Jiffy.

Foredling og produktutvikling

Foredlingsarbeid i væksthusMer enn hundre år proffesjonellt foredlingsarbeid har resultert i markedets beste sorter. Vårt foredlingsarbeide har som mål og utvikle sunde og sykdomsresistente sorter med god holdbarhet. Naturlig kompakte planter og de beste fargenyansene er også viktig. 

Syngenta har forskning og foredling av blomster i:

  • Enkhuizen, Holland 
  • Gilroy, Californien USA   
  • Alva, Florida, USA
blommor info foradling

Historie

I desember 2009 besluttet Syngenta å skille sin ungplantesalget ut i et eget firma; Syngenta FloriPro Services™. Selv om Syngenta FloriPro Services™ kan synes at være et ungt firma, har vi våre røtter i en over 140 års historie! Det startet på midten av 1800-tallet med en hollandsk gründer ved navn Groot. Hans etterkommere grunnla Sluis & Groot i 1867. Vi er stolte av denne arv, og av de mange høydepunkter som har ført oss til den posisjonen firmaet har i dag.