You are here

Beskytter bladverket

Beskytter bladverket

Elatus Plus

Langvarig beskyttelse mot sjukdommer

Takket være det aktive stoffet og formuleringens egenskaper sprer Elatus™ Plus seg jevnt utover bladverket og inn i bladvevet.  Det beskytter bladet både innenfra og på utsiden. Aktivstoffets kraftfulle effekt gir en langvarig beskyttelse mot sykdommer.

Hvert blad jobber for deg

Med hjelp av sollys danner de grønne bladene sukker og stivelse av vann og karbondioksid, og som biprodukt avgis oksygen. Kornplanten bruker sukkeret og næringsstoffene til oppbyggingen av avlingen. Hold bladene friske - så hjelper hvert blad med å produsere en større avling.

Store og tunge korn

En frisk plantet transporterer næringsstoffer og fotosynteseprodukter opp i akset og inn i kornene slik at de blir store og tunge. Kornstørrelsen bestemmer opp til 20–30 % av avlingen og større korn betyr også høyere kvalitet i alle kornets bruksområder. 

Mikroskopbilder av sykdommer

Syngentas forskere har gjort et stort arbeide når de har klarlagt hvordan bladflekksykdommer (Septoria) og rustsykdommer (gulrust) utvikles i en plante, og hvordan de forårsaker ødeleggelse inni og utenpå bladet. Som resultat av dette arbeidet forstår vi hvordan aktivstoffet SOLATENOL fungerer når det forhindrer tap av avling på grunn av soppsykdommer.

Rustsoppens livssyklus i bladet

Septoria-soppens livssyklus i bladet

Vi bruker mikroskop for å vise hvordan soppmidler virker. Vi har undersøkt de viktigste bladflekksykdommer og rustsykdommer i europeisk korndyrking, og konstaterer hvor bra SOLATENOL fungerer mot disse sykdommene.

Chris Stain, Microscopy Technical Specialist

Chris Stain, Microscopy Technical Specialist

Elatus Plus – tas opp og beveger seg oppover i planten og gir noe beskyttelse av ny tilvekst

Elatus Plus – tas opp og beveger seg oppover i planten og gir noe beskyttelse av ny tilvekst

Bildene er tatt 12 dager etter påføring av Elatus Plus som en dråpe i bladfestet. Det viser hvordan Elatus Plus har spredd seg oppover i planten. 

Biokinetisk forskning hjelper oss å forså hvordan produktet virkelig fungerer. Opprinnelig, etter å ha sett effekten hos det aktive stoffet, SOLATENOL, ved bekjempelse av rust på sojabønner i Latinamerika, forsto jeg hvor bra produktet virkelig er. Stoffet sprer seg jevnt og beholder sin beskyttende effekt lenge og gir bladet en komplett beskyttelse.

Dave Bartlett, Senior Technical Expert

Dave Bartlett, Senior Technical Expert